Ressons de la celebració del Dia Mundial a Catalunya

Dissabte 16 de març, quasi 60 persones ens vàrem trobar al Col·legi dels Jesuïtes Lleida de Raïmat. Acollits per la Comunitat de Xavier de Lleida, després de la rebuda inicial, es va fer un col·loqui entre membres de les nostres comunitats que varen participar en l’Assemblea Mundial d’Amiens. Amb el col·loqui vàrem poder vivenciar intensament l’experiència viscuda des del punt de vista dels que varen fer el servei de traducció (tan imprescindible en una trobada així), els delegats o bé els participants del dia de portes obertes.

Pel qui els escoltàvem va ser una aproximació molt valuosa per veure i sentir què significa ser una Comunitat Mundial, més enllà dels documents generats i una motivació per tenir una mirada ben ample de la realitat.

Després de fer un petit descans vàrem continuar amb una presentació de l’equip de formació de Cvx Catalunya en la que ens varen recordar qui són tots els seus components a més de la feina que estan realitzant. Se’ns va separar per grups per tal que treballéssim sobre la missió, la comunitat i l’espiritualitat. Havíem de concretar quins aspectes creiem més rellevants d’aquests conceptes clau per Cvx, quins elements ens ajuden a fer-los més nostres i concretar-los i per últim què podríem demanar a l’equip de formació de Cvx Cat per tal que ens ajudi aprofundir en ells. Aquest compartir i dialogar en un grup petit ens va ajudar a sentir-nos més propers els uns als altres i conèixer-nos una mica millor.

En els moments de descans i el dinar es va aprofitar per fer les fotografies de record de rigor i poder xerrar entre tots els companys i companyes en una gran ocasió per encarnar que som membres de la mateixa Comunitat Cvx Catalunya.

Per acabar a la tarda vàrem celebrar l’Eucaristia que va presidir en Silvestre Falguera, sj, concelebrant amb en Toni Riera, sj i que vàrem poder gaudir d’un nombrós grup de músics pels cants. En definitiva una gran jornada en la que es notava el sentiment d’alegria per haver-nos trobat alhora que una mirada confiada davant els reptes de la realitat.

Xavier Quintana

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *